top of page

Kaş Kontürü

Kalıcı makyaj trendlerinin yıldızı olan kaş kontürü kaşlara istenen formu kazandıran profesyonel bir kalıcı makyaj tekniğidir. Doğal görünümlü kaş formu kaş bölgesinin deri altına renk pigmentlerinin işlenmesiyle yarı kalıcı olarak sağlanır. Profesyonel kalıcı makyaj uzmanları tarafından uygulanan kaş kontürü bakışlara anlam ve derinlik yüzünüze ise ideal güzellik detayları kazandırır. Microblading olarak bilinen kaş kontürü aslında bir tür kaş mimarisidir. Yüz şekline göre en iyi kaş şeklini oluşturmak için tasarım ve teknik uygulamalar içerir.


Cımbız, kaş jelleri, kaş doldurma kalemleriyle uzun süre uğraşarak elde edilmeye çalışılan kaş formu kaş kontürü ile uzun süre sağlanır. Günlük makyaj rutininin saatler süren kaş dolgunluğu ve netliği için yaptığınız şeylerle uğraşmanıza gerek kalmaz. Microblading gerçek kıl görünümü yaratmak için uygulanan hassas bir tekniktir. Kaşlar yüzün çerçevesidir. Bu nedenle de estetik ve yüz şekline uygun kaşlara sahip olmak güzelliğin en belirgin özelliğidir. Her gün kaşlarını şekillendirmek, doldurmakla uğraşmak istemeyen milyonlarca kadın kaş kontürünü tercih etmektedir. Günlük makyaj süresini kısaltan kaş kontürüyle hayalinizdeki kaşlara sahip olabilirsiniz. Sadece kaşlarınız için değil gözlerinizde de eye-liner yaptırabilir, buğulu bakışlara imza atabilirsiniz.


Microblading Nedir?

Kaş kontürü olarak da bilinen microblading, sıkça tercih edilen kalıcı makyaj yöntemlerinden birisidir. Bu işlemde amaç, kişinin yüz şekline göre kaş tasarlanarak kaşlara kalıcı bir şekil ve renk vermektir. Üç boyutlu olarak uygulanan kaş kontürü mimiklerin ve ifadelerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu yöntem sayesinde istenilen doğal görüntü kolayca elde edilir. Bunun sebebi ise kaş dövmesinden farklı olarak kaş içine çizgiler şeklinde uygulanmasıdır. Ek olarak kişinin saç rengine ve cilt tonuna uygun renklerde yapılır, böylelikle doğal kaş görünümü sağlanır. Özellikle kaşları seyrek olanlar ya da kaş dökülmesi yaşayan kişiler için uygun bir yöntemdir.


Kişiden kişiye değişmekle birlikte bu uygulama 1 – 2 yıl arasında kalıcılık gösterir. Zaman zaman uygulama sonrasında kızarıklık görülebilir ancak kaşlar kısa sürede iyileşir ve istenen doğal görünüm elde edilir. Kaş kontürü öncesinde anestezik krem kullanıldığından işlem acısızdır, ayrıca kanamaya sebep olmaz. Kaşlarını kalınlaştırmak isteyenler için de oldukça uygun bir yöntem olan microblading sonrası kaşlar yaklaşık bir ay sonra tamamen iyileşmiş olur. Kaş kontürü uygulamalarında yapılacak hataların geri dönüşü çok zordur. Bu açıdan bu alanda deneyimli ve tecrübeli uzmanlara yaptırılması sonuçlardan elde edeceğiniz başarı açısından önemlidir. Kaş kontürü konusunda uzmanlarımızdan bilgi almak için bizi her zaman arayabilirsiniz.


Dövme Kaş Uygulaması Nedir?

Kaşlar bir kişinin yüzüne baktığımızda ilk dikkat çeken noktalardan biridir. Dövme kaş uygulaması, kaşların şeklinin ve renginin vurgulanması ya da düzeltilmesi için yapılan bir diğer işlemdir. Kaşlara mikro iğnelerle uygulanan kaş dövmesinde kaş kontürüne göre daha kalıcıdır. Bunun sebebi de kaş kontüründe bitkisel boyalar kullanılırken kaş dövmesinde dövme boyaları kullanılmasıdır. Uygulamanın sağlığa ve kaşlara hiçbir zararı yoktur. Kaş kontürü gibi kaş dövmesi de acısız bir işlemdir ve sonrasında da ciddi bir komplikasyona neden olmaz. Bu sayede rahatlıkla yaptırılabilir. Kaşların sık ve gür görünmesini sağlar, böylelikle genç bir görünüm de verir. Kaş farı, kaş kalemi, kaş sabitleyici jeller gibi ürünlere bu işlem sonrasında ihtiyaç kalmaz. Bir saat kadar süren uygulama sayesinde her an bakımlı ve düzgün kaşlara kolayca sahip olabilirsiniz. Kıl tekniği ile yapılan kaş dövmesi yüzde yapay bir görüntü oluşturmaz. Çünkü kaş rengi, kişinin cilt tonu ve saç rengine uygun şekilde seçilerek uygulama yapılır. Bunların yanı sıra işlem sonrasında kaşlarınızı sık sık aldırmanıza gerek kalmaz.


Kaş Kontürü Uygulamasının Teknik Süreci Nasıl İşler?

Kaş kontürünü bir dövme olarak düşünebilirsiniz. Ancak o kadar derin uygulanan ve kalıcı olan bir dövme değildir. Tamamen farklı aletlerle uygulanan çok daha incelikli bir tekniktir. Mikro iğnelerle donatılmış kalem benzeri bir alet kullanılır. Cilde çok küçük kesikler açılarak pigmentlerin işlenmesiyle kaşlar doldurulur. Kullanılan pigmentlerin rengi doğal kaş rengine göre seçilir. Gerçek kaş kıllarının görünümü taklit eden vuruşlar özel teknikle çizilir. Doğal kaş kıllarının yönü takip edilerek doğal kaş görünümü elde edilir.


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page